Annons

Sålde kokain framför polisen i Kalmar – män åtalas

Under polisens arbete mot narkotikahandeln i Kalmar ertappades två män när de ska ha sålt kokain till flera personer. Mitt framför ögonen på polisen som höll span.
Publicerad 27 oktober 2023
Montage.Foto: Agnes Aronsson, Mostphotos

De båda männen, som är i 25-årsåldern, som nu åtalas är sedan tidigare kända för polisen i narkotikasammanhang, enligt vad som framkommer från polisens PM. Den aktuella kvällen i början av september i år höll polisen span utanför ett flerfamiljshus i centrala Kalmar där de två åtalade syntes till.

Vid fem tillfällen under den aktuella kvällen möter männen upp personer som de misstänks ha sålt narkotika till, enligt uppgifter från förundersökningsprotokollet. Överlåtelserna är snabba och polisen får tag på ett flertal personer som besökt männen som också ertappas med kokain eller cannabis på sig.

Annons

Under polisens spaningsarbete lämnar männen den aktuella adressen och beger sig mot Larmtorget där de kunde gripas. Männen har suttit häktade sedan den 12 september.

En av männen åtalas nu för fyra fall av narkotikabrott medan den andra åtalas för ett fall av narkotikabrott samt ringa narkotikabrott. Tillsammans åtalas de för ett fall av narkotikabrott som ska ha skett gemensamt. Åklagaren yrkar på att en av männen ska utvisas.

Männen förnekar att de ska ha sålt narkotika.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons