GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sämre vaccinationsvilja bland länets yngre: ”Boka en tid”

På fredagen meddelar Region Kalmar län att drygt 38 000 personer över 16 år ännu inte har vaccinerat sig mot covid-19.
Publicerad 20 augusti 2021
Marie Ragnarsson, vaccinsamordnare i Region Kalmar län.
Marie Ragnarsson, vaccinsamordnare i Region Kalmar län.Foto: Region Kalmar län, Mostphotos

Enligt statistiken är det främst personer under 40 år som ännu inte bar vaccinerat sig eller bokat tid för vaccinering. I gruppen 18-29 år rör det sig om 36 procent som ännu inte vaccinerat sig och i gruppen 30-39 år ligger siffran på 29 procent. Sammanlagt är det cirka 22 000 personer i gruppen under 40 år hittills inte har bokat någon tid för sin första vaccindos.

Tittar man på hela den vuxna befolkningen över 18 år har totalt 81,5 procent fått sin första vaccindos och 67,3 har även fått sin andra dos.

- Det är glädjande att så många vaccinerats i länet. Men uppmaningen till alla ovaccinerade, inte minst de yngre, är att boka en tid för vaccination så snart som möjligt. Det viktigaste man kan göra inför hösten är att vaccinera sig, säger Marie Ragnarsson, vaccinsamordnare, i ett pressutskick.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.