GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Samtal om vad som är roligt resulterade i åtal – ska ha dunkat brorsans huvud i vägg

En man i 40-årsåldern står åtalad för två fall av misshandel efter en inflyttningsfest i en bostad i Färjestaden.
Publicerad 15 januari 2023
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Agnes Aronsson

Det var en kväll i oktober 2021 som mannen och hans bror med sällskap befann sig på en inflyttningsfest. Enligt en stämningsansökan slutade festen i moll.

Under kvällens gång hade mannen och en annan manlig festdeltagare hamnat i en diskussion. Den ska enligt festdeltagaren handlat om vad som är roligt och inte roligt. Festdeltagaren berättar i förhör att mannens bror försökte lugna ner situationen. Då ska mannen ha blivit våldsam.

En kvinnlig festdeltagare berättar i förhör att mannen tar tag om sin brors hals och huvud. Sedan puttades brodern in i väggen flera gånger, in i ett sidoskåp och in i en tamburmajor. Han ska även ha slagit i huvudet på kanten av ett skoskåp.

När den manliga festdeltagaren skulle gå emellan ska han ha blivit knuffad till golvet och skrapade då upp armen och började blöda.

Mannen i 40-årsåldern, som är från en kommun i Kalmar län, minns att det var handgemäng med hans bror under kvällen men kan inte uttala sig om i vilken omfattning. Han vet inte riktigt heller vad som startade bråket. Han kan varken erkänna eller förneka brott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.