GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Samtal till polisen om höga smällar i flera stadsdelar i natt: ”Inget konkret”

Publicerad 28 maj 2022
Genrefoto: Sten-Åke Stenberg/Mostphotos
Genrefoto: Sten-Åke Stenberg/Mostphotos

Under fredagskvällen och natten till lördagen har personer från allmänheten ringt polisen angående höga smällar. Detta har skett i flera olika områden i Kalmar.

– Då gör vi vanliga kontroller. Folk ringer in som tycker sig höra smällar och i de flesta fall beror det på fyrverkerier eller smällare. Det är ingenting som har lett till något konkret eller till någon anmälan, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral region Syd.

19.36 i Berga:

– Man tycker att man har hört någonting som lät som ett skott. Patrull konstaterar att det är fyrverkerier, säger Evelina Olsson.

23.14 i Oxhagen:

– Där har en inringare hört något, men eventuellt handlar det om avgasknallar från A-traktorer, säger Evelina Olsson.

00.04 i Kvarnholmen:

– En uppringare ringde in. Man tycker att man hört någonting, men det ledde inte till något.

Allmänheten ska även ha hört smällar i Funkabo under natten.

I övrigt har natten varit relativt lugn i Kalmar län. Fyra personer har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Utöver detta har två viltolyckor inträffat, på riksväg 25 och länsväg 136.

– Det var aldrig aktuellt med ambulans eller räddningstjänst, säger Evelina Olsson.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.