Sara gör ett ryck – satsar i ny salong: ”Handlar om att våga”

Så sent som i juli gick flytten till Kaggensgatan. Nu går flyttlasset på nytt. Larmgatan blir nästa destination där Luxe by Elegance går igenom en nysatsning och byter namn.
Publicerad 26 augusti 2020 • Uppdaterad 27 augusti 2020
Sara Rydberg utvecklar nytt på Larmgatan.
Sara Rydberg utvecklar nytt på Larmgatan.Foto: Wilhelm Nilsson

Kalmar får inom kort ett nytt ansikte då skönhetssalongen Salong Created by Belle flyttar in på Larmgatan 6. På tisdag väntar en kvällsinvigning och först därefter får kunderna välja fritt bland det breda urvalet av behandlingar som finns att välja mellan. Salongen väljer nämligen att hårdsatsa och kommer hädanefter erbjuda alltifrån bryn- och fransbehandlingar, ansiktsbehandlingar och massage samt olika typer av paket som kan kombineras mellan familj och vänner.

Bakom satsningen står Sara Rydberg med erfarenhet inom branschen sedan 18-års ålder. Senast i ledet drev hon salongen Luxe by Elegance som så sent i juli flyttade till nya lokaler på Kaggensgatan.

– Vi växte snabbt ur de gamla lokalerna i takt med att vi expanderade, både bland våra behandlingar men också i vår webbshop med samma namn, Created by Belle. Därför kände jag nu att det var dags att byta lokal igen och satsa ännu hårdare, säger Sara Rydberg.

Utöver en rad olika behandlingar och pakettillägg, ska skönhetssalongen utveckla hela verksamheten, och vi har handplockat profilstarka namn i sin bemanning som vi kan delge innan veckoslutet.

– Jag kan inte gå ut med det än, men det är väldigt, väldigt duktiga stylister som vi handplockat till oss, berättar stylisten och entreprenören.

Ni toksatsar, kan man säga. Men i tider som dessa, hur vågar ni?

– Det handlar om att just våga satsa i sådana här tider. Jag tror väldigt mycket på vårt koncept, speciellt då de kommer vara väldigt anpassningsbara för kunden – vi vill vara lyhörda. Nytt kommer också vara att vi anpassar oss utefter den yngre målgruppen som kan komma och få kvalitetstid med sin mamma eller pappa. I det stora hela kommer det finnas ett väldigt brett mervärde för våra kunder, vilket gör att vi kommer sticka ut i Kalmar.

Sara Rydberg hymlar inte om sitt brinnande intresse för sitt entreprenörskap. Mitt under en rådande pandemi och flytt till större lokaler, ska snart webbshoppen vidareutvecklas. Inom kort väntas den lanseras för kunder även i Tyskland, Danmark och Finland.

– Många bollar i luften just nu. Men först ska vi få fart på salongen, sen påbörjas arbetet med utlandslanseringen. Jag är tacksam och taggad, avslutar Sara Rydberg.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.