Sebastian har tagit sig till finalveckan i Farmen: ”Sjuk känsla”

Nybrobördiga Sebastian Västerlund har på några månader blivit Farmen-Sebbe med hela svenska folket, vilket lett till många igenkänningar på stan.
– Kalmar är en relativt liten stad, vilket märks i de här sammanhangen då det inte verkar vara likadant för deltagarna från Stockholm och Göteborg. Men det är bara positivt!
Publicerad 14 mars 2023 • Uppdaterad 15 mars 2023
Sebastian Västerlund, 31, från Nybro tävlar i "Farmen" 2023.
Sebastian Västerlund, 31, från Nybro tävlar i "Farmen" 2023.Foto: Jakob Dahlström/TV4

En av 15 tävlande i årets säsong av tv-programmet ”Farmen” är Sebastian Västerlund, 31, som kommer från Nybro och äger butiken Sakligheter i centrala Kalmar.

Programmet, som spelades in sommaren 2022, går ut på att deltagarna placeras på en bondgård omgiven av natur, där de ska bo i ett antal veckor och leva som bönderna gjorde på 1800-talet och 1900-talet. Detta innebär att gården saknar elektricitet och rinnande vatten.

Den 8 januari hade den nya säsongen premiär och när vi nu befinner oss i mitten av mars har det blivit dags för finalvecka. Bara sex deltagare återstår av de ursprungliga 15.

– När jag väl stod i finalveckan var det en sjuk känsla att ha kommit så långt. Jag hade då varit på farmen i 55-60 dagar. Det är ofattbart hur lång tid man varit där. Jag gick in med en dröm att klara mig till min födelsedag den 12 juli och trodde inte den skulle bli sann. Det som går på tv nu är inspelat i mitten av augusti, säger Sebastian.

Vad är det som gjort att du tagit dig ända till finalveckan tror du?

– En kombination av spelande och lite tur. Jag har varit mig själv, jobbat hårt och varit trevlig och snäll. Folk har inte stört sig mest på mig utan det har funnits andra som står i vägen som de hellre velat ha ut.

Hur har det varit att se sig själv på tv?

– I början tyckte jag det var lite jobbigt, men sen har man vant sig. Det har varit kul att få uppleva sommaren en gång till och minnas tillbaka till många fina ögonblick. Jag har fått många kommentarer och roliga meddelanden och det har varit mycket Farmen-snack när man går på stan. Det har varit superskoj att få dela med sig.

På onsdag visas kvartsfinalen, på torsdag visas semifinalen och på fredag är det dags för final. Den person som står segrande efter finalen tar hem vinsten på en halv miljon kronor. Om det blir Sebastian eller någon av de andra fem deltagarna återstår att se.

Årets deltagare i "Farmen" 2023.
Årets deltagare i "Farmen" 2023.Foto: TV4/Cmore
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.