Annons

Seniorer får träna tillsammans i höst

I höst drar det igång träning för seniorer i Kalmar. Konceptet ”Sund smart stark senior” har kommit till stan. Nu finns det möjlighet att anmäla sig till höstens aktivitet.
Publicerad 13 augusti 2023
Region Kalmar län.
Region Kalmar län.Foto: Linus Gunnarsson

Den 1 september får seniorer träna tillsammans och knyta nya sociala kontakter. Det är ett samarbete mellan Region Kalmar län, Kalmar kommun, RF-SISU, Korpen Kalmar och föreningslivet. Under hösten kommer det att arrangeras gemensamma aktiviteter utifrån konceptet Sund smart stark senior. Träningen riktar sig till personer över 65 år.

– Sund smart stark senior pågår under tolv veckor och deltagarna får tillsammans prova på olika aktiviteter och ta del av lärorika föreläsningar. En ledare följer gruppen under hela kursen och i alla aktiviteter. Seniorerna får testa på olika aktiviteter via de föreningar som deltar i konceptet, säger Maria Lindqvist, folkhälsoutvecklare på Region Kalmar län, och är en av föreläsarna under kursen, i ett pressmeddelande.

Annons

Konceptet hoppas bland annat på att kunna hjälpa seniorer att börja röra på sig mer, få delta i en social gemenskap tillsammans med andra människor och bli inspirerad till att fortsätta ha en aktiv livsstil. Målet är även att idrottsföreningar också ska vilja anordna liknande aktiviteter för seniorerna.

Förutom de aktiviteter som genomförs och de nya sociala kontakterna som kan komma att knytas, kommer det även finnas föreläsningar för alla att vara med på. Föreläsningarna kommer att hållas i Rockneby allaktivitetshus.

Förhoppningen är att deltagarna ska få med sig ny kunskap efter avslutad kurs. Kunskap om hur de själva kan påverka sin hälsa. Kanske kommer det till och med att finnas några av deltagarna som hittar en aktivitet som de vill ägna sig mer åt framöver.

Philippa NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons