Annons

Simhallen håller stängt: ”Förhöjda värden”

Publicerad 23 oktober 2023
Simhallen i Kalmar.
Simhallen i Kalmar.Foto: Kalle Blake

Simhallen i Kalmar, Actic gym och relaxavdelningen håller stängt från och med måndag den 23 oktober till och med onsdag 25 oktober. Det är inget planerat underhåll som ligger bakom stängningen.

– Det är på grund av förhöjda värden av bakterier som innebär att vi måste vidta åtgärder. Vi följer våra rutiner och har vattenprovtagning löpande varje vecka. Det tas vattenprover i hela anläggningen, säger Per-Ola Johansson, verksamhetschef idrott, bad och föreningsliv på Kalmar kommun, och fortsätter:

– Det handlar inte om något bassängvatten, utan det är i några av duschutrymmena där vi fått provresultat där åtgärder måste vidtas. Det är långt ifrån alla duschutrymmen, men vi valde den här åtgärden för att kunna jobba ostört. Vi hoppas får klartecken och kan öppna på torsdag igen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons