GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sista häktade personen släppt efter dödsskjutningen i Funkabo

Den 28-åriga man som suttit häktad misstänkt för inblandning i dödsskjutningen vid Funkaboskolan i våras släpps nu på fri fot. Mannen var den femte och sista personen som suttit häktad, något P4 Kalmar var först med att rapportera om.
Kalmar • Publicerad 21 november 2022 • Uppdaterad 22 november 2022
Dödsskjutning vid Funkaboskolan
Dödsskjutning vid FunkaboskolanFoto: Linus Gunnarsson

I onsdags förra veckan ska åklagare ha begärt att den 28-åriga mannen som suttit häktad misstänkt för medhjälp till mord skulle omhäktas till den 1 december, något som han också godkände. Men nu försätts han alltså på fri fot efter att åklagare begärde att tingsrätten skulle häva häktningsbeslutet. Det är oklart om brottsmisstankarna mot mannen kvarstår.

Den 28-åriga mannen dömdes även av Kalmar Tingsrätt under onsdagen för narkotikabrott efter att ha överlåtit omkring 80 gram cannabis till en 18-årig kille när polisen spanade på mannen i samband med mordutredningen. Några få dagar efter narkotikaöverlämningen häktades han för inblandning i mordet.

För två veckor sedan släpptes även en kvinna i 20-årsåldern som suttit häktad misstänkt för medhjälp till mord. I slutet av oktober släpptes också tre män som häktades i början av september för medhjälp till mord. I samband med att de tre misstänkta männen släpptes meddelade Polisregion Syd att brottsmisstankarna kvarstod mot de tre männen.

Det var den 22 maj i år som polisen larmades till Funkabo, där flera privatpersoner larmat om höga smällar. Vid Funkaboskolan anträffades en skottskadad 19-åring, som avled senare under kvällen.

KalmarPosten har sökt åklagare för en kommentar.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.