Sjukhus i länet på delad förstaplats i AT-ranking

Två av länets sjukhus hamnar på fina platser när AT-läkarna gör sin årliga ranking av landets sjukhus.
Publicerad 6 september 2021
Länssjukhuset i Kalmar.
Länssjukhuset i Kalmar.Foto: Kajsa Sjögren

Varje år delar Sveriges Yngre Läkares Förening, SYLF, ut en enkät till samtliga AT-läkare, där de får betygsätta sin utbildningsort. I enkäten får läkarna svara på frågor inom blocken medicin, kirurgi, psykiatri och allmänmedicin utifrån introduktion, handledning, instruktion, utbildning, kollegialt stöd och ett sammanvägt betyg.

Bäst i klassen Västerviks sjukhus på en delad förstaplats med 5,75 poäng av 6.0. Ett gott betyg för sjukhuset som även 2017 var i topp på rankingen. Det är främst inom kirurgi och medicin som sjukhuset sticker ut, där de rankas som näst bäst i landet.

– Västervik hamnar ånyo högt upp i AT-rankningen och denna gång på första plats vilket vi givetvis är mycket stolta och glada över. Vi har i Västervik ett välfungerande sjukhus med god stämning och engagerade kollegor där AT-läkarna har möjlighet att ägna sig åt det som är viktigt under AT, det vill säga bli duktiga kliniker under god handledning. Därtill har vi förmånen att ha intresserade AT-läkare som är måna om att förbättra sin allmäntjänstgöring för att göra det bästa möjliga av den, säger Anna Kajsa Sjöberg, studierektor vid Västerviks sjukhus, i ett pressutskick.

Länssjukhuset i Kalmar har klättrat 13 placeringar från ifjol och hamnar i år på en delad tiondeplats. Oskarshamns sjukhus hamnar på plats 45.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.