Annons

Skador på fasad hittat efter skottlossning på Kvarnholmen

På onsdagen den 16 februari, strax innan midnatt, får polisen flera samtal om smällar i området kring Södra Långgatan i Kalmar – fem dagar efter mordet på Kattrumpan. Knappt en vecka senare upptäcker man skador på fasaden till en byggnad.
Publicerad 23 februari 2022
Avspärrning av misstänkta brottsplatsen den 17 februari.
Avspärrning av misstänkta brottsplatsen den 17 februari.Foto: Agnes Aronsson

Flera polispatruller skickades till platsen efter att samtal inkommit om en misstänkt skottlossning. Under natten gjorde man fynd som ledde till att man upprättade en anmälan om grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan. Ingen person kom till skada.

Knappt en vecka senare, den 22 februari, gör polisen ytterligare fynd som styrker en skottlossning.

Annons

– Vi har gått och tittat och då hittat skador på en fastighet på Södra Långgatan. Det är skador efter ett vapen. Det är kopplat till skjutningen som var på Kvarnholmen efter mordet. Vi har gjort en teknisk undersökning på platsen, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons