GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skivmässan blir större än någonsin: ”Helt fantastiskt”

Den tredje september går höstens skivmässa av stapeln i Kalmar. Denna gång blir det den största skivmässan genom tiderna.
Publicerad 25 augusti 2022
Kalmar Skivmässa.
Kalmar Skivmässa.Foto: Agnes Aronsson

Kalmar Skivmässa samlar många musikintresserade personer. Även om preferenserna kring musikgenrer varierar bland besökarna har alla något gemensamt – att man gillar fysiska skivor. Nästa lördag är det dags igen för mässan och nu blir evenemanget större än någonsin.

– Det blir den största mässan med antalet bord genom tiderna. Vi har 60 bord i år och det är rekord. Vi tar igen det vi har missat under pandemin kan man säga. Lokalen är sedan ett tag tillbaka utbyggd så det är inte lika trångt med borden, säger arrangören Peter Lindskog.

Skivmässan arrangeras som vanligt på Akademikrogen. Med 60 bord är årets mässa betydligt större än de dryga 30 bord som det har varit tidigare. Antalet säljare har också ökat från ett 20-tal till ett 30-tal.

– Det är kul att de vill komma till Kalmar och sälja skivor. Det säljs skivor i alla genrer – punk, reggae och hårdrock bland annat. Det säljs framför allt vinyl. CD är i minoritet, säger Peter, som tycker att det är väldigt roligt att intresset för skivor håller i sig.

– Det är helt fantastiskt. Det trodde jag inte. Den största knocken var när CD:n kom, men om man tittar på ett långt perspektiv har intresset gått upp och ner under åren. Det har aldrig gått rakt uppåt eller neråt, utan i små vågor. Unga tar över intresset. Innan var det bara gubbar i min ålder på mässan, men nu är det fler unga och framförallt många tjejer som kommer hit, vilket är en väldigt positiv utveckling, konstaterar Peter Lindskog.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.