Annons

Skolelever knyter kontakter och lär sig om yrken på hemmaplan

Tisdagen den 25 april ska elever i åttonde klass på Slottsskolan få träffa en mängd företagare i Borgholm. Evenemanget kallas work-walk och går ut på att eleverna får knyta kontakter och lära sig om de yrken som finns på hemmaplan.
Publicerad 24 april 2023
Strand hotells köksmästare Peter Ekfeldt, restaurangchef Sandra Ehnström, husfru Caroline Sigmundsson och platschef Thomas Petersson.
Strand hotells köksmästare Peter Ekfeldt, restaurangchef Sandra Ehnström, husfru Caroline Sigmundsson och platschef Thomas Petersson.Foto: Privat

– Genom vår Work-walk vill vi ge eleverna en bättre grund för att i framtiden kunna göra väl underbyggda gymnasie- och yrkesval samtidigt som vi visar upp olika möjligheter till jobb som finns här i kommunen”, säger Anna Sköld, projektansvarig samverkan skola och arbetsliv, i ett pressmeddelande.

Under hösten 2022 genomfördes en work-walk på industriområdet i Löttorp vilken var mycket uppskattad av medverkande elever, lärare och hantverkare.

Annons

Nu har turen fallit på Slottsskolans elever. I Borgholms norra industriområde har byggbranschen engagerat sig med Jonas Andersson Bygg, RF Elservice, Borgholms plåtslageri, Aquavitt Måleri, Borgholms rörteknik samt Sundins mark och schakt som på varsin station låter elever testa på praktiska arbetsuppgifter samtidigt som de får insyn i yrket.

– Det här är ett väldigt bra sätt för oss att visa ungdomar att det finns arbetstillfällen på hemmaplan. Vi har behov av att rekrytera fler anställda och på det här viset kan vi inspirera elever att läsa bygg- och anläggningsprogrammet eller börja som traditionella lärlingar direkt i branschen, säger Jonas från Jonas Andersson Bygg i pressmeddelandet.

Även Strand Hotell deltar för att visa upp hotell- och restaurangbranschen vid fyra olika stationer. Ung företagsamhet kommer att delta på Strand Hotell och prata med eleverna om drivkraft, entreprenörskap och vitsen med att sommarjobba.

– Det här är ett jättebra initiativ som jag önskar fanns när jag gick i skolan. Jag har god erfarenhet av att anställa unga medarbetare bland annat som frukostvärdar och jag ser fördelar med att kunna se anställda mogna och utvecklas in i yrket och olika roller i verksamheten”, säger Sandra Ehnström, restaurangchef på Strand hotell, i pressmeddelandet.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons