Annons

Skolorna i Kalmar kommun visar fina meritpoäng

Publicerad 24 juni 2021
Foto: Mostphotos

Nu är skoleleverna redo för sommarlov och betygen är satta. I Kalmar kommun ser betygen riktigt starka ut för niondeklassarna då de får det höga meritvärdet 235,6 – trots ett helt skolår med pandemin.

– Trots ett år i pandemi som ställt stora krav på våra elever och lärare lyckas vi väl, vilket är väldigt glädjande. En stor eloge till våra elever och lärare som gjort detta år till det bästa möjliga, trots omständigheterna, säger Lasse Johansson, ordförande i utbildningsnämnden och Magnus Uhr, ordförande Södermöre kommundelsnämnd, i ett pressutskick.

Annons

Dock är gymnasiebehörigheten något lägre i år än tidigare och går ner till 85,1 procent.

– Vår förhoppning är att ytterligare några ska bli behöriga med extra tid för studier på sommarskolan. För att hjälpa fler elever utökar vi i år antalet skolor som bedriver sommarskola och håller minst en veckas sommarskola på samtliga kommunala högstadier, säger Mats Linde och Lena Thor.

Än kan man inte jämföra siffrorna för gymnasiebehörigheten 2021 med rikssiffrorna, de kommer först i oktober.

Mer glädjande nyheter är att de eleverna som avslutat årskurs 8 har det bästa meritvärdet någonsin jämfört med föregående årskullar.

– Det känns lovande och återigen får vi ett kvitto på att vi är på rätt väg – trägen vinner i längden, säger Lasse Johansson, ordförande i utbildningsnämnden och Magnus Uhr, ordförande Södermöre kommundelsnämnd.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons