GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skottlossning i Berga – utreds som mordförsök

Sent på söndagskvällen besköts en lägenhet i Berga. I lägenheten befann sig en familj, som klarade sig undan skador.
– Vi ska titta på om det funnits en hotbild mot familjen, säger Evelina Olsson.
Publicerad 9 januari 2023
Skottlossning mot lägenhet i Bega.
Skottlossning mot lägenhet i Bega.Foto: Linus Gunnarsson

Klockan 22.39 på söndagskvällen larmades polis till Borgavägen i Kalmar med anledning av en skottlossning. När polis kommer på plats kan de konstatera att det har varit en skottlossning riktad mot en lägenhet.

– En familj befann sig i lägenheten under skottlossningen. Men ingen ska ha skadats, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral i Malmö.

Ett område runt Borgavägen spärrades av och under natten mot måndagen arbetade polis med att säkra spår på platsen.

Skottlossning mot lägenhet i Berga.
Skottlossning mot lägenhet i Berga.Foto: Linus Gunnarsson

– Vi har haft en specialsökhund på plats om är specialiserad på att hitta hylsor bland annat. Vi har även pratat med vittnen och samlat in uppgifter. Vi har också gjort fordonskontroller i området.

– Vad eller om vi har gjort fynd på platsen kan jag inte gå in på, det är en del av förundersökningen.

Vid 04-tiden på måndagen kunde avspärrningarna hävas. Någon frihetsberövad eller misstänkt för skottlossningen finns i nuläget inte. Ärendet rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott.

Finns det en hotbild mot familjen?

– Vi ska titta på om det funnits en hotbild mot familjen, säger Evelina Olsson.

Vad händer under dagen?

– Vi ska höra den drabbade familjen och se vad de har att berätta. Det är ju en pågående förundersökning så arbetet fortsätter under dagen. Vi tar tacksamt emot uppgifter från allmänheten.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.