Annons

Skridskobanan försvinner – men kommer tillbaka: ”Detta blir ett stående inslag”

I slutet av november fick Stortorget i Kalmar en skridskobana som har glatt unga som gamla under vintermånaderna. Under måndagen monterades den ned, men åksugna personer kan redan nu se fram emot nästa vinter.
Publicerad 28 februari 2022
Skridskobanan på Stortorget och Lisa Söderholm, centrumutvecklare på Kalmar city.Foto: Agnes Aronsson

– Vi är jättenöjda, vi tycker att det har varit ett jättetrevligt och härligt inslag i city under vintern, säger Lisa Söderholm, centrumutvecklare på Kalmar city.

Hur tänker ni framåt, återkommer skridskobanan kommande vintrar?

Annons

– Vi ska absolut återkomma och bygga upp den nästa år igen. Skridskobanan är framtagen i samarbete mellan Kalmar City, Destination Kalmar och Kalmar kommun och vi är överens om att detta blir ett stående inslag om vintrarna framöver. Kalmar har länge varit en stark sommarstad, det här är en del av stadens satsning på vintersäsongen. Det känns jättebra!

Skridskobanan har blivit en samlingspunkt på Stortorget under vintern och har nyttjats flitigt under de tre månader den funnits på plats. Den fick vara kvar över sportlovet men den 28 februari monterades den ned.

– Jag har gått förbi många gånger och det är folk som har nyttjat den nästan alla tider på dygnet – både på helgerna men också en vanlig tisdagskväll. Många har hört av sig och skickat uppskattande kommentarer, och folk jag har träffat på stan har också lyft skridskobanan som något väldigt positivt. Det är jättekul att se Stortorget fyllas med liv och rörelse, säger Lisa Söderholm.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons