Annons

Skruvad fars intar Krusenstiernska: ”Det känns otroligt härligt”

Efter flera års väntan får äntligen sommarensemblen inta Krusenstiernska gården när farsen ”Pappor på prov” sätts upp – tre år efter den planerade premiären.
– Nu äntligen så får vi ses! Hela gänget är med, det har vi längtat efter, säger regissören Edward af Sillén.
Publicerad 29 november 2022 • Uppdaterad 28 juni 2023
Sussie Eriksson, Thomas Petersson, Edward af Sillén och Ola Forssmed gör sig redo för att inta Krusenstiernska gården i sommar.
Sussie Eriksson, Thomas Petersson, Edward af Sillén och Ola Forssmed gör sig redo för att inta Krusenstiernska gården i sommar.Foto: SUVAD MRKONJIC

Det är ett glatt gäng som möter KalmarPosten inne på Babyproffsen i Kalmar – en noga utvald plats för att presentera nästa års sommarfars ”Pappor på prov” som intar Krusenstiernska gårdens scen. Egentligen skulle farsen sättas upp sommaren 2020 men på grund av pandemin sköts det upp till sommaren 2021 – men även den gången fick publiken vänta. Så även förra sommaren, när det inte gick att få ihop allas hektiska sommarscheman. Då sattes i stället ”Bäddat för trubbel” upp med Thomas Petersson i en av huvudrollerna.

Men inför nästa sommar föll alla bitar på plats och för tredje gången gillt så kan nu skådespelargänget äntligen göra sig redo för att kliva in på gården.

Annons

– Det känns otroligt härligt, vi har väntat länge, säger skådespelerskan Sussie Eriksson.

– Nu äntligen så får vi ses! Hela gänget är med, det har vi längtat efter, säger regissören Edward af Sillén.

Doktor Johansson (Ola Forssmed) och doktor Ljung (Thomas Petersson) försöker lösa konsekvenserna av en gammal otrohetsaffär.
Doktor Johansson (Ola Forssmed) och doktor Ljung (Thomas Petersson) försöker lösa konsekvenserna av en gammal otrohetsaffär.Foto: SUVAD MRKONJIC

Farsen är skriven av britten Ray Cooney och för Edward är det ett riktigt drömprojekt som äntligen blir av.

– Det här är ett riktigt passionsprojekt för mig. Jag har gått i så många år med denna farsen och velat sätta upp den, jag blev så glad när Thomas gick igång på det också. Jag tycker om farser som tar nya vägar och denna farsen handlar om konsekvenserna av en otrohetsaffär som kommer och biter en i rumpan, säger Edward.

Och att otrohetsaffären biter någon i rumpan stämmer verkligen. Speciellt för skådespelaren Thomas Petersson som intar rollen som doktor Ljung, en högt uppsatt läkare som bara en timme innan han ska hålla tal inför hundratals läkare från hela världen får besök av Maria, hans gamla kollega och flamma. Hon kommer inte av vilken anledning som helst dock – efter en kärleksnatt med doktorn för många år sedan blev hon gravid och de har nu en 18-årig son tillsammans som väldigt gärna vill träffa sin pappa.

Tajmingen kunde inte ha varit värre. Hur ska han förklara detta för sin fru?

– Ljung får förbereda sig med en liten lögn för att klara talet innan han kan ta tag i sin son. Men sen blir det en lögn till, och kanske en till. Det blir som en snöboll som jagar honom, säger skådespelaren Thomas Petersson.

Det blir ett minst sagt oväntat faderskap för Thomas Petersson som spelar doktor Ljung i ”Pappor på prov”.
Det blir ett minst sagt oväntat faderskap för Thomas Petersson som spelar doktor Ljung i ”Pappor på prov”.Foto: SUVAD MRKONJIC

Till hjälp för att reda ut trasslet har han vännen och högra handen doktor Johansson som spelas av Ola Forssmed. Sussie Eriksson, som spelar en livsfarlig översköterska, försöker också hjälpa till så gott det går. Så även resten av ensemblen som består av Andreas Nilsson, Tobias Persson, Anki Albertsson, Martin Rydell, Peter Gröning och Hjalmar Freij.

– Några av oss är nya för varandra på scenen. Så det ska bli roligt. Farsen, komedin och Kalmar hör så bra ihop med. Kalmarpubliken och platsen är fantastisk, så förhoppningsvis får publiken världens roligaste kväll, säger Ola Forssmed.

– Man vill att publiken ska gå därifrån med bubbel i magen och att fnittret ligger kvar, säger Sussie.

Annons

Hur spektaklet kommer att sluta får vi reda på den 29 juni när ”Pappor på prov” har premiär. Biljetterna släpps den 2 december.

”Man vill att publiken ska gå därifrån med bubbel i magen och att fnittret ligger kvar”, säger Sussie.
”Man vill att publiken ska gå därifrån med bubbel i magen och att fnittret ligger kvar”, säger Sussie.Foto: SUVAD MRKONJIC
Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons