GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

KALMAR I RÖRELSE

”Skynda långsamt och våga testa”

Att bli en löpare är lätt, att löpa rätt är skönt och att löpa klokt är en kunskap för livet. Låter det provocerande? Ja kanske. Vi vill ge dig tipsen och kunskaperna som kan göra även dig som aldrig sprungit tidigare, till en löpare med ett leende.
Claes Hydvall och Jonas Carlander inspirerar till löparglädje i veckans del av Kalmar i rörelse!
Claes Hydvall och Jonas Carlander inspirerar till löparglädje i veckans del av Kalmar i rörelse!
Foto: Linus Sandvide

Har du också känt smärtan när knäna strejkar, benhinnorna ömmar eller pulsen slår hårt ända upp i halsen? Då kanske du inte skulle säga att just löpning är en av dina favoritaktiviteter?

Men om du också har fått uppleva känslan av att pulsen ligger stadig, fötterna studsar i backen och en känsla av outtröttlighet. Ja, då vet du att löpning kan kännas på olika sätt, olika dagar. En dålig löprunda är fortfarande en löprunda. Eller som Lundell sa, ett inställt gig är också ett gig (råder nog delade meningar där förvisso).

Vårt tema Kalmar i rörelse fick en uppiggande start i mitten av juni och nu har vi kommit till andra delen där löparcoachen och personliga tränaren Claes Hydvall ihop med expertpanelen vill ge dig tips på vägen. Kanske står du inför ditt livs första löprunda? Eller har du bestämt dig för att kunna springa 5 km utan att stanna, en mil, en marathon? Var du än står på banan så är detta avsnitt tillägnat dig och inte någon bredvid, framför eller bakom. För det är just vad vi vill förmedla till dig med vårt nya tema Kalmar i rörelse. Det handlar om dig och ingen annan. Målet är inte tid, sträcka eller fart. Målet är rörelsen och det första du ska göra är att ta klivet ut över tröskeln.

I vår facebookgrupp ”Kalmar i rörelse” hittar du den här veckan fyra videofilmer som var och en sammanfattar hur du kan tänka kring uppvärmning, rörelseövningar, kondition, styrka och teknik.

”Skynda långsamt och våga testa andra saker” är två av veckans tips från Claes Hydvall.

TIPSA OSS!

Har du eller någon du känner startat en hälsoresa, tagit ett nytt steg, upptäckt en ny passion eller helt enkelt gett dig ut på äventyr? Berätta gärna för oss genom att skicka ett mail till tidningen@kalmarposten.se eller skicka ett meddelande via vår Facebook-grupp!

Läs mer