Annons

Slipsdragning, pincetthot och tändare under skägg – kvinna döms för hot mot tjänsteman

En kvinna i 40-årsåldern döms för hot mot tjänsteman efter att hon dragit i hans slips, hållit upp en pincett mot honom och tänt en tändare under chaufförens skägg.
Kalmar • Publicerad 25 april 2023 • Uppdaterad 26 april 2023

Det var sent på kvällen den 22 mars som kvinnan klev på och åkte med bussen som busschauffören framförde.

Under bussfärden började kvinnan att dra i mannens slips, höll upp en pincett mot honom och betona att det var vasst samt hålla en tändare som periodvis var tänd under hans skägg. Hon tog även chaufförens ID-kort och döms därför för egenmäktigt förfarande.

Annons

Kvinnan förnekar brott och uppger att hon befunnit sig i en nödvärnssituation. Kalmar tingsrätt bedömer situationen annorlunda och motbevisar hennes invändning om ett så kallad inbillat nödvärn.

Kvinnan döms för ett fall av hot mot tjänsteman. Kvinnan åtalades även för ytterligare ett fall av hot mot tjänsteman efter att det framkommit att kvinnan också skulle ha hotat chauffören verbalt, men tingsrätten bedömer det inte tillräckligt styrkt.

Påföljden blir en månads fängelse, men då kvinnan suttit häktad sedan brottet begicks har hon suttit av tiden och släpps på fri fot.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons