unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Slog sig själv blodig för att ha något att skylla på

En novemberkväll 2018 uppstod slagsmål inne på Krögers i Kalmar. Ett sällskap med både män och kvinnor hamnade i bråk med två män, och en man i det större sällskapet blev slagen i ansiktet med ett ölglas.
Foto: Mostphotos

Våldsverkarna pekades ut och omhändertogs av ordningsvakter, som lämnade över en av männen till polisen. Under färden till polisstationen var mannen märkbart påverkad, otålig och otrevlig, och upprepade att han inte var någon terrorist.

När det var dags att ta ut mannen och föra honom till arresten upptäckte poliserna att han plötsligt blödde kraftigt från huvudet, och att det var blod på insidan av dörren. En av poliserna förstod då vad det var för dunsar han hört från bilen när den gripne suttit själv i den en kortare stund.

Den nu 36-årige mannen hävdade bestämt att skadan hade uppkommit då han blivit slagen med en ölflaska inne på Krögers, och att det var det slaget som fått honom att slå tillbaka med ett glas.

Hans kompis från kvällen intygade senare att så faktiskt var fallet. Han kunde inte vittna om det redan på plats. Efter att ha placerats på en bänk i väntan på polis hade han nämligen sprungit därifrån ”eftersom vakten verkade vara rasist”.

Vittnesmålen från de två poliserna om att mannen inte var skadad i pannan före transporten till arresten väger dock tyngre och nu har 36-åringen dömts för misshandel.

Straffet blir villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst. Han ska dessutom betala 10 600 kronor i skadestånd till mannen han slog med ölglaset.