GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Småhusförsäljningen ökade i Kalmar län under 2021

Det var ett högt tryck på fastighetsmarknaden ifjol. När Lantmäteriet presenterar en färsk sammanställning kan man konstatera att omsättningen av småhus ökade i landets samtliga län.
Publicerad 14 januari 2022
Foto: Mostphotos

Totalt såldes det drygt 75 800 småhus i landet under 2021, vilket är en ökning med 8 procent jämfört med föregående år.

– En tydlig omsättningsökning under 2021 visar att det varit ovanligt hög aktivitet på småhusmarknaden under året. Storstadslänen med nästan hälften av försäljningarna, har haft bland de största ökningarna, säger Henrik Roos som är fastighetsekonom på Lantmäteriet, i ett pressmeddelande.

I Kalmar län såldes det 2860 småhus under 2021, det är en ökning med 7 procent jämfört med föregående år. Då såldes det 2670 småhus.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.