Annons

Smålands bästa pizzabagare ska koras

I september ska Smålands bästa pizzabagare utses på residenset i Jönköping. Ditsänd expert från Kalmar är bagaren Hassan Saroee från Pizzapalatset i Kalmar.
Publicerad 2 september 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Nu ska det äntligen avgöras – vem är egentligen Smålands bästa pizzabagare?

Residenset i Jönköping öppnar upp för alla pizzaälskare, stora som små, att ta del av mateventet den 23 september, skriver Länsstyrelsen i Jönköping på sin hemsida.

Annons

På plats kommer lokala råvaror att dukas upp som de tävlande kommer att få använda till sina pizzor. I juryn sitter bland annat länets landshövding Helena Jonsson, men även publiken som kommer och tittar har möjlighet att vara med och provsmaka och rösta fram sin personliga favorit. I juryn kommer även Hassan Saroee från Pizzaplatset i Kalmar sitta.

Hassan Saroee
Hassan SaroeeFoto: Simon Karlsson

Det småländska pizzamästerskapet är ett samarbete inom ramen för den regionala livsmedelsstrategin mellan Länsstyrelsen Kronoberg, Länsstyrelsen i Jönköpings län och Länsstyrelsen i Kalmar län.

Vill man vara med och tävla gör man det genom att anmäla sig på Länsstyrelsen i Jönköpings läns hemsida.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons