SMHI flaggar för höga temperaturer i länet

Publicerad 6 augusti 2020
Foto: Mattias Backstroem / Mostphotos

SMHI har gått ut med ett meddelande om höga temperaturer i Kalmar län och på Öland. Från och med torsdag till och med söndag väntas den maximala dagstemperaturen överstiga 26 grader.

Definitionen för SMHI:s meddelande om höga temperaturer är att det ska vara maximal dygnstemperatur på minst 26 grader upp till 30 grader, tre dagar i rad.

Definition för Meddelande höga temperaturer:

Maximal dygnstemperatur på minst 26 grader upp till 30 grader, tre dagar i rad. Det innebär en ökad påfrestning på kroppen vilket kan ge problem för framförallt riskgrupper. Om prognosen ändras till en maximal dygnstemperatur som når minst 30 grader under minst tre dagar i följd uppdateras meddelandet till en varning.

SMHI har även, sedan 1 augusti, utfärdat risk för skogsbrand i Kalmar län och på Öland. Risken för bränder i skog och mark är stor eller lokalt mycket stor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.