Annons

SMHI: Gul varning – Blötsnö och ishalka

SMHI har utfärdat en gul varning för delar av Kalmar län: ”Från sent söndag kväll fram till måndag förmiddag tidvis regn eller blötsnö som kan frysa till på vägarna med ishalka som följd”.
Kalmar • Publicerad 19 februari 2023
SMHI har utfärdat en gul varning för plötslig ishalka under söndagskvällen fram till måndag förmiddag.Foto: CristiNistor

Gul varning utfärdades 11.40 på söndagen och gäller från klockan 21.00 på söndagskvällen till 10.00 på måndagsförmiddagen.

Ishalka- Gul varning.Foto: SMHI

”Söndag kväll delvis regn och blötsnö samt yttemperaturer som allmänt sjunker till minusgrader och risk för tillfrysning på vägarna. Natt mot måndag rör sig omfattande nederbörd in från sydväst och breder ut sig åt nordost. Med det både regn, blötsnö samt inslag av underkylt regn. Även i samband med detta risk att det snabbt fryser till på vägarna. Sent måndag morgon eller förmiddag stiger temperaturen och risken för ishalka avtar”, skriver skriver SMHI.

Över södra och mellersta Östersjön råder gul varning - kuling- från söndag eftermiddag ända fram till tisdag 05.00. Detta kan ställa till det för fritidsbåtar och små yrkesfartyg.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons