GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SMHI: Snö och slask på väg in över hela länet: ”Kan bli besvärligt i trafiken”

Snön gjorde ett uppehåll över jul och nyår för att göra comeback lagom till trettondagen. SMHI varnar nu för att det kan leda till problem i trafiken.
Publicerad 3 januari 2023
SMHI:s vakthavande meteorolog är tveksam till om det blir något pulkaväder i helgen.
SMHI:s vakthavande meteorolog är tveksam till om det blir något pulkaväder i helgen.Foto: Mostphotos

För onsdagen har SMHI utfärdat en orange varning för norra Götaland, däribland Vimmerby och Hultsfred. Varningen gäller kraftigt snöfall, upp till 30 centimeter, i kombination med hårda vindar. Då temperaturen väntas ligga kring 0 grader kan snön bli tung, vilket kan leda till att träd välter över vägar och elledningar. Varningen ligger kvar tills lunchtid på torsdagen.

– Det blir friska, hårda vindbyar i kombination med snöfall i norra länet förutom närmast kusten där det istället kommer regn. Det kan bli ganska besvärligt i trafiken, säger Lars Knutsson, vakthavande meteorolog på SMHI.

Neråt Högsby finns en gul varning utfärdad, även här för snöfall och hård vind. Här väntas det falla mellan 5-15 centimeter snö under onsdagen. Varningen gäller fram tills onsdagskvällen.

– En kombination av regn och snöfall börjar röra sig in över sydvästra Götaland redan i natt för att sedan dra in över södra Kalmar län under morgonen som regn. Detta sprider sig norrut under morgonen och förmiddagen och övergår till snöfall i de norra delarna, säger Lars Knutsson.

Neråt Kalmar väntas det också bli nederbörd, om än inte i samma mängd som de norra delarna.

– Det ser ut att bli tämligen blött. Natten mot torsdag kan det komma snöfall, men det lär bli mest regn, säger Lars Knutsson.

Ligger snön kvar till helgen så att det går att åka pulka?

– Fredag och lördag ser det ut att dra in mindre mängder snö, så det fylls på. Så ja, pulka kanske.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.