Annons

Snart dags för stadsfest – det här händer i stan

På torsdag gör de första artisterna sig redo att stå på scenen på Stortorget. Men redan på onsdag smygstartar Kalmar Stadsfest – här är schemat inför helgen.
Publicerad 8 augusti 2023 • Uppdaterad 11 augusti 2023
Kalmar stadsfest 2019.
Kalmar stadsfest 2019.Foto: Mehdi Barakat

Mellan den 10 och 12 augusti äger årets stadsfest rum i Kalmar. Under tre dagar blir det alltså musik, teater, matupplevelser och andra aktiviteter runtom i stan.

Redan nu på onsdag smygstartar festen med en internationell matmarknad med rätter och delikatesser från världens alla hörn i Stadsparken. Matmarknaden finns sedan på plats under alla stadsfestdagarna. På fredagen och lördagen bjuds det på musik och prova-på-aktiviteter i parken; allt från att testa på musikinstrument till sporter. The Carling Sisters, Baskery och Dimpker Brothers är tre exempel på band som kommer att stå på parkens scen.

” Bredden är det vi är mest stolta över med Kalmar Stadsfest”, säger Pelle Aldestam, som är projektledare för Kalmar Stadsfest
” Bredden är det vi är mest stolta över med Kalmar Stadsfest”, säger Pelle Aldestam, som är projektledare för Kalmar StadsfestFoto: Pressbild: Kalmar Stadsfest/Isabelle Bringert
Annons

I Krusenstiernska gården presenteras ett program med allt från familjeteater till musikakter i olika genrer. På fredagen bjuder artister från Kalmars Funkisfestival på show i trädgården och senare samma kväll finns en öppen scen för den som vill sjunga en låt, läsa en dikt eller köra en dansuppvisning. På lördagen blir det sedan Folkmusikfest med både svensk och keltisk folkmusik.

– Bredden är det vi är mest stolta över med Kalmar Stadsfest. Under tre härliga sommardagar bjuds både Kalmarbor och besökare på ett brett program med musik, teater och aktiviteter – och alla konserter är gratis. Vi är många som arbetar tillsammans för att göra det möjligt, säger Pelle Aldestam, som är projektledare för Kalmar Stadsfest, i ett pressmeddelande.

Även detta år kommer RIX FM Festival till Kalmar.
Även detta år kommer RIX FM Festival till Kalmar.Foto: Mehdi Barakat

– Tillsammans arbetar vi också för att Kalmar Stadsfest ska vara ett tryggt och välkomnande evenemang för alla. Sedan många år tillbaka har Kalmar Stadsfest ett omfattande trygghets- och säkerhetsarbete. Polis, socialtjänst, sjukvårdare och ordningsvakter finns på plats under hela evenemanget och via Kalmar kommuns Trygghets- och larmcentral finns det ett särskilt trygghetsnummer som besökare kan ringa om de känner sig otrygga eller utsatta. Kalmar länstrafik har också satt in extra bussar, som tillämpar nattstopp, säger Marcus Larsson, som är chef för enheten möten och evenemang på Destination Kalmar, i samma pressmeddelande.

På Stortorget byggs stora scenen upp under veckan och på Larmtorget hålls det även där konserter. På Stortorget uppträder bland annat Danny Saucedo, Cornelia Jakobs, Hardcore Superstar, Maja Francis och John Martin från Swedish House Mafia. Stortorget gästas också av RIX FM Festival, som har med sig artister som Omar Rudberg, Molly Hammar och Smash Into Pieces.

Här är schemat för Kalmar Stadsfest

Torsdag 10 augusti

Theoz, Stortorget 13.30

Hardcore Superstar, Stortorget 19.00

John Martin (Swedish House Mafia), Stortorget 21.30

Maja Francis, Larmtorget 18.30

Chris Kläfford, Larmtorget 16.30

Panetoz, Larmtorget 20.30

Fredag 11 augusti

Vid 19.30 drar RIX FM Festival på Stortorget igång med bland annat Omar Rudberg, Molly Hammar och Smash Into Pieces.

Maxida Märak, Larmtorget 16.30

Arvid Nero, Larmtorget 18.30

Ström, Larmtorget 21.30

The Carling Sisters, Kalmar Stadspark 17.00

Baskery, Kalmar Stadspark 20.30

Funkisfestivalens artister, Krusenstiernska gården 13.30

Lördag 12 augusti

Cornelia Jakobs, Stortorget 19.00

Danny Saucedo, Stortorget 21.30

Marit Bergman, Larmtorget 16.30

Amena, Larmtorget 18.30

Dimpker Brothers, Kalmar Stadspark 12.00

Jennie Abrahamsson, Kalmar Stadspark 20.30

Folkmusikfest, Krusenstiernska gården 14.00

På kalmastadsfest.se finns hela programmet för helgen.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons