Annons

Snart ett år med KP-hästen – så har det gått

Det har gått snart ett år sedan KalmarPosten och KalmarTravet kunde erbjuda läsarna att bli andelsägare i Bear ”Berra” a perfection som är en av två ekipage som kör under konceptet ”KalmarPosten-hästarna”.
Nu berättar kusken och travtränaren Kevin Oscarsson hur det senaste året sett ut på banan och om framtiden.
Kalmar • Publicerad 10 april 2023
Bear "Berra" a perfection ihop med kusken Kevin Oscarsson.
Bear "Berra" a perfection ihop med kusken Kevin Oscarsson.Foto: Linn Svensson

I maj förra året kunde KalmarPostens läsare bli andelsägare i konceptet ”KalmarPosten-hästarna” som skulle tävla för bland annat tidningens räkning. Travtränaren och kusken Kevin Oscarsson mötte upp KalmarPosten innan ett lopp i början av mars för att berätta om hästen Berras prestationer under året.

– Det började bra tycker jag, prestationen var bra från början. Vi har blivit bättre och bättre successivt för varje lopp och planen var att han skulle fortsätta. Vi vann ju till och med ett lopp här på travet, säger Kevin.

Annons

– Men sen i höstas gick det lite skit i maskineriet. Vi har inte hittat vad som var fel på Berra, han var loj och var inte sig själv. Veterinär kollade honom men kunde inte riktigt hitta anledningen till varför han var låg och inte presterade på loppen, säger Kevin.

Bear a perfection, eller Berra som han kallas, var inte riktigt sig själv efter våren och sommaren.

– Vi gav honom därför en paus och ett tävlingsuppehåll på omkring två månader för att vila batterierna.

Efter att ha fått vila batterierna under hösten och början av året så står Berra åter i stallet på travet i Kalmar.

– Nu känns det väldigt bra, han börjar komma tillbaks. Han är inte riktigt i toppform men han är klart på väg mot det bättre.

– Vi gör oss redo för tävling nu och se om vi kan göra en bra prestation. Det känns väldigt bra, säger Kevin.

Bear a perfection ”Berra”.
Bear a perfection ”Berra”.Foto: Linn Svensson

Varför är Berra en bra andelshäst för KalmarPostens läsare?

– Vi valde Berra för han är en helt perfekt häst för att ha som andelshäst. Han är otroligt snäll och väldigt klok. Normalt sett så har han varit en bra häst för att starta och en rolig häst för en ägare. Nu när han är sig själv igen är han perfekt.

Och andelsägarna, vad kan dem förvänta sig i framtiden?

– En mycket roligare vår. Vi kommer starta mer och tro vi kommer få ett bra resultat under våren. Han duger fortfarande väldigt bra i sin tävlingsklass.

Annons

– Jag hoppas att Berra kommer få vara en andelshäst för KalmarPosten även efter juli när kontraktet går ut. Jag hoppas det kommer vandra vidare för han har minst två år kvar på sin höga nivå.

Hur mycket har han dragit in under tiden han varit KP-häst?

– Omkring 60 000 kronor skulle jag tippa på.

Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons