Annons

Snart premiär för lucköppningsshow på Teatervallen: ”100 procent humor”

För tredje året i rad kör Humorkollektivet lucköppningsshow på Teatervallen. Nytt för i år är att det utöver humorn blir musik på scen med Andreas Zetterberg Österlund. Dessutom är Anna Gunnarsson tillbaka.
Publicerad 9 november 2023
Humorkollektivet gör julshow på Teatervallen.
Humorkollektivet gör julshow på Teatervallen.Foto: Pressbild

Showen, som fått namnet ”Tomtar på loftet”, körs under ett dussin ordinarie datum i november och december. Premiären blir den 23/11.

– I år har vi lite nytt, vi har musiker på scen som är med i föreställningen. Andreas är inte bara multimusiker, han är även komiker. Och Anna är tillbaka som var med första året. Henne känner man igen från massa grejer, Partaj på Kanal 5 bland annat, och så syntes hon i Solsidan bara för någon vecka sedan. Sedan är det jag och Martina Arbman Sundén, som har varit med från början, säger Magnus Kviske.

Annons

Vad kan publiken förvänta sig?

– Det är humor. 100 procent humor får man hos oss. Det är mycket musik men grunden i allt är att vi vill få folk att skratta. Det är ingen traditionell show, utan mer en liten revy fast med mer fart. Vi vill att folk ska komma dit och få en kul stund. Det är grundtanken med det hela, säger Magnus.

– Nu är det ju tredje året vi kör och vi har många stammisar som kommer tillbaka för att de gillar vissa karaktärer som vi gör. Vi har exempelvis ett luciatåg där lucian har försvunnit. Dessutom är Anna en fantastisk imitatör, så vi kan nästan garantera att Carola Häggkvist kommer på besök.

Gästerna börjar med julbordet, och efter maten showar Humorkollektivet i drygt en timme för de mätta besökarna.

– De äter och äter. Sedan får vi dem att skratta i en timme. Det är ett jättebra upplägg. Man får ett klassiskt julbord med extra allt. De går verkligen loss, och har även sånt som man inte alls förväntar sig.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons