GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Snöfall drar in över länet – varning för problem i trafiken

SMHI varnar för att snöfall kan leda till trafikstörningar i Kalmar län.
Publicerad 18 november 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Varningen gäller större delen av Kalmar län och även sydöstra Östergötlands län. Ett snöfall väntas röra sig in österifrån under natten mellan fredagen och lördagen och väntas bli som kraftigast på lördag eftermiddag. På lördag kväll beräknas snöfallet mattas av.

Totalt kan drygt tio centimeter snö falla i Kalmar län. Mellan Oskarshamn och Västervik kan det komma mellan 20-25 centimeter och där har SMHI utfärdat en orange varning.

För resterande länet har en gul varning utfärdats och SMHI meddelar att snön kan leda till trafikstörningar som förseningar, halka, dålig sikt och inställd kollektivtrafik.

Temperaturen i länet under helgen väntas ligga på mellan -1 till 4 grader.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.