Annons

Snöfall i länet – så länge ligger snön kvar enligt prognosen

På tisdagen började snön började falla i vissa delar av länet och mer kommer det att bli – i alla fall en kort period.
Publicerad 1 februari 2022
Foto: Mostphotos

– Blekinge län har en gul varning om kraftigt snöfall, det är ingen varning i ert område men det kan ändå vara en del snöfall under dagen, säger Emma Härenstam, meteorolog vid SMHI.

– Under förmiddagen kommer det att passera ett lite lättare snöfall. Ikväll kommer ett nytt snöfallsområde beröra främst södra delarna i länet och ett tredje snöfallsområde kommer under sena natten i större delen av länet, men främst fastlandet.

Annons

Den som är sugen på att åka pulka eller skidor får dock ta tillfället i akt. Om prognosen är korrekt kommer snön att försvinna relativt snabbt.

– Det är några minusgrader på onsdag också, så den kan nog ligga kvar i de inre delarna. Öland är mer tveksamt. På fredag är det milt väder återigen, då kommer den nog att försvinna.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons