Annons

Snön och kylan kommer tillbaka i veckan: ”Biter sig fast”

I stort sett hela landet kan vänta sig snö och kyla under veckan, men hur blir det i Kalmar län? Lars Knutsson på SMHI ger oss svar.
Publicerad 4 december 2022 • Uppdaterad 5 december 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Redan under natten till söndagen drar kylan in över landet.

– Det ser ut att bli en blandning av snö och regn. I Kalmar län är det främst längs kusten som det blir blött. Längre in i landet blir det mer inslag av snö som kan lägga sig några centimeter, säger Lars Knutsson, vakthavande meteorolog.

Annons

Nederbörden beräknas fortsätta falla under hela måndagen och upphöra först sent på kvällen. Under tisdagen väntas det bli uppehåll för att sedan bli mer nederbörd på onsdagen igen.

– Då skulle det kunna komma lite snöfall. Där ligger temperaturen på minussidan så den nederbörd som faller kommer bli snö. Framförallt östra halvan av Götaland så som Öland och Gotland skulle kunna få några centimeter snö.

Är det någon idé att plocka fram pulkan?

– På onsdag kanske det räcker för pulka men det vågar jag inte säga. Det blir inga jättemängder direkt.

Om snön lyckas ligga kvar på marken återstår att se, men det verkar som att kylan är här för att stanna.

– Kylan biter sig fast under hela veckan och som det ser ut nu tycks den ligga kvar även över helgen och i början av nästa vecka.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons