Annons

Södermöre har anlitat unga influencers inför sommaren – ska lyfta landsbygden

Nu ska sociala medier fyllas med inspirerande och lockande bilder från Södermöre. Det ska sju unga personer mellan 16-22 år åstadkomma när de delar med sig av sin vardag och fritid.
Publicerad 29 juni 2022
Foto: Mostphotos

Det är Södermöre kommundelsförvaltning som har anlitat sju unga influencers inför sommaren. Syftet är att de ska lyfta landsbygden positivt i bilder samt visa vad som finns att göra och att man som ungdom kan ha det roligt på landet.

– Vi hoppas detta kan bli en inspirationsbank för andra unga och även kanske potentiella inflyttare som undrar vad som finns i Södermöre för den yngre generationen. Landsbygden verkligen spirar och det finns en sådan enorm kreativitet här och många saker att göra. Denna palett av saker att göra vill vi förmedla, säger Hanna Ivarsson, kommundelsutvecklare i Södermöre, i ett pressmeddelande.

Annons

En av kommundelens influencers är Moa Petterson, 22 år, från Germundslycke, Olsbo. Hon arbetar på familjens gård och driver en gårdsbutik.

– Jag kommer att lägga upp bilder på gården och djuren, min vardag helt enkelt. Förhoppningsvis blir det också några bilder på kultingar om de hinner komma i veckan. Jag tycker det är bra att lyfta landsbygden. Allt ska vara så stort idag men mindre ställen och det lilla måste få finnas med. Och desto fler vi blir på landet ju bättre och roligare blir det, säger Moa Pettersson, i pressmeddelandet.

Inläggen kommer att publiceras med hashtagg #ungisödermöre och kommer även att läggas ut på Södermöre kommundels Facebookkonto.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons