Annons

Söktryck på Apotek efter planerad nedskärning i Kalmar

Under tisdagen kallades personal på Apotekets kundservice till ett stormöte. Det skulle visa sig handla om att flytta större delen av verksamheten i Kalmar till Eskilstuna där nya distanslagret ligger beläget. Nu sonderar anställda terrängen på annan ort.
Publicerad 12 oktober 2022
Cathrin Lilja, apotekstekniker och chef vid Apoteksgruppen Kalmar/Borgholm
Cathrin Lilja, apotekstekniker och chef vid Apoteksgruppen Kalmar/BorgholmFoto: Privat, Mostphotos

Omkring 30 farmaceut-tjänster kan komma att försvinna från staden. Nyheten har lett till att anställda snabbt skickar jobbansökningar på annan ort.

Ölandsbladet rapporterar att Apoteksgruppen i Borgholm redan fått in sex jobbansökningar, men att man dock inte har behov av mer personal i dagsläget.

Annons

– Det här är såklart väldigt tråkiga nyheter för våra kollegor i branschen, säger Cathrin Lilja, chef på Apoteksgruppen i Borgholm samt i Kalmar, till Ölandsbladet.

Vidare berättar Cathrin Lilja att det varit brist på farmaceuter i ett par år, men att detta kan leda till ett överskott istället och samtidigt påverka antalet sökande till farmaceutprogrammet på Linnéuniversitetet i Kalmar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons