GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sommarläger för barn i ekonomisk utsatthet eller med funktionsvariation blir av igen

Varje sommar anordnar Kalmar Stadsmission ett sommarläger för barn som lever i ekonomisk utsatthet eller har en funktionsvariation. Lägren anordnas för att skapa sommarminnen och för att ge en paus från vardagen.
Publicerad 19 juli 2022
Övre raden från vänster: Aziz Garaghani, Erik Nilsson, Gustav Dahlman, Patrick Wiberg och praktikanten Henrik. Nedre raden från vänster: Vera Dzedins, Linnea Svenzén och My Skällberg.
Övre raden från vänster: Aziz Garaghani, Erik Nilsson, Gustav Dahlman, Patrick Wiberg och praktikanten Henrik. Nedre raden från vänster: Vera Dzedins, Linnea Svenzén och My Skällberg.Foto: Ica Maxi Kalmar

– Vårt arbete med dessa familjer pågår året om, men just sommarlägren är det som vi störst effekt av på barnen. Det ger tid för barnen själva att reflektera, andas ut och ge positiva minnen av sommaren. Dessutom får man många nya kompisar, säger Katarina Borgemo på Kalmar Stadsmission i ett pressmeddelande.

Ica Maxi i Kalmar, som är sponsor för lägret, lämnade under tisdagen över en check på 130 088 kronor som ska gå till boende, mat, transporter och personalkostnader.

– Vi på Ica Maxi Kalmar är stolta och glada att vi får hjälpa till och göra skillnad. Det värmer i hjärtat och vi hoppas att alla barn och familjer får ett fantastiskt sommarläger med bad, gemenskap och många minnen! säger Patrick Wiberg från Ica Maxi i Kalmar i pressmeddelandet.

I år kommer lägret hållas under vecka 32 och 33.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.