Annons

Sparkade man i ansiktet på bro – döms till fängelse

En man i 25-årsåldern döms vid Kalmar tingsrätt för en rad brott - misshandel, två fall av skadegörelse, två fall av olovlig körning, två fall av rattfylleri, ett fall av narkotikabrott och ringa narkotikabrott vid fem tillfällen.
Publicerad 24 februari 2022
Kalmar tingsrättFoto: Hedda Ottestam

Mannen ska ha befunnit sig på ett uteställe i Kalmar den 28 november 2021 tillsammans med en kvinna, och när de gick därifrån träffade de på en annan man på bron som går från Västerport mot fängelset. Den nu dömde mannen i 25-årsåldern ska då ha sparkat den andra mannen i ansiktet när han vägrade swisha pengar, vilket ledde till medvetslöshet. Den misshandlade mannen fick en stor svullnad i området kring överläppen och en 2,5 centimeter lång sårskada på läppen som krävde suturering med 6 stygn och tejpning. Det ledde även till ömhet i höger kind och kindled samt skiktröntgen av huvud, ansiktsskelett och hals, men inga frakturer eller inre blödningar påvisades.

Han har även krossat en fönsterruta på en buss i Kalmar den 28 juni 2021 så att det blev skador för omkring 12 000 kronor. Dessutom har han sparkat sönder en utgångsgrind på Ica Maxi Stormarknad i Kalmar så att det blev skador för 1 168 kronor. Det hände den 3 juli 2021.

Annons

Mannen döms även för att ha kört bil påverkad av alkohol och droger. Detta skedde enligt åtalet två gånger samma dag, den 10 april 2021. Mannen hade inte lov att köra bil.

Påföljden blir fängelse i åtta månader samt utvisning. Mannen ska stanna kvar i häkte till dess domen vinner laga kraft. Han ska även betala skadestånd.

Mannen är sedan tidigare dömd för misshandel och narkotikabrott.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons