GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Spektakulär installation på köpcentrum ska väcka tankar kring brottsoffer

Under veckan kommer en spektakulär installation stå på plats i Kvarteret Giraffen i Kalmar. Installationen är en 3x3x3 meter kub av perforerad plåt som ska leda till diskussion, reflektion och möten mellan människor.
Publicerad 24 november 2021

Det är Tengbom arkitekter, tillsammans med Brottsofferjouren, som skapat mötesplatsen för att väcka tankar kring brottsoffer, men också för att belysa det förebyggande arbetet mot våld och Brottsofferjourens arbete och budskap. Mediebyrån Stormblad står för projektledning och idéskapande, Viriba med tekniken och Kvarteret Giraffen med arenan.

Foto: Pressbild

– Vi har ett stort behov av att komma ut med vårt budskap om hur man kan få hjälp från Brottsofferjouren. Vi samarbetar tätt med Stormblad gällande detta och där kom idén om att göra ett samarbete med Tengbom. Vi är så tacksamma över den respons som vi har fått av de övriga samarbetspartners vi har. Kvarteret Griaffen bidrar med en fantastisk arena där många människor rör sig och vi kan få berätta vad vi kan hjälpa till med, säger Gunvor Thörnblad, projektansvarig hos Brottsofferjouren, i ett pressutskick.

Under veckan kommer även Brottsofferjouren att finnas på plats vissa tider för att svara på frågor och berätta om sin verksamhet.

Foto: Pressbild
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.