Annons

Stabilt läge inom vården – minskning av svårast sjuka

Regionen meddelar att läget inom sjukvården den gångna veckan har varit stabilt.
Publicerad 20 maj 2020
Foto: Leif Ingvarson / Mostphotos

Antalet inlagda på vårdavdelningar har varit i stort sett konstant. Totalt 34 personer var på onsdagsmorgonen inlagda på länets sjukhus, varav två vårdas på intensivvårdsavdelning. Hittills har 19 personer avlidit i bekräftad covid-19-infektion.

– Vi ser en minskning över tid när det gäller de svårast sjuka som behöver intensivvård. Vi är nu nere i samma antal patienter som i början av april. Nu återstår att se om denna utveckling håller i sig, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Annons

En anledning till att Kalmar läns stabila siffror kan vara att man ligger flera veckor efter Stockholmsområdet och att Folkhälsomyndighetens förhållningsregler därför har fått större effekt här.

– Men för den skull gäller det inte att släppa efter nu utan att fortsätta agera ansvarsfullt inte minst för att skydda våra allra äldsta, de mest sköra i samhället, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons