GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stadsbiblioteket drar igång med föreläsningar igen

Publicerad 21 september 2021
Foto: Linus Gunnarsson

Den 29 september hävs de flesta restriktioner kopplade till covid-19-pandemin. Med anledning av detta har Kalmar stadsbibliotek beslutat att åter arrangera sina populära föreläsningar som äger rum på Kalmar teater.

Föreläsningshösten startar den 26 oktober med Patrik Lundberg, journalist och författare. Han har skrivit den hyllade boken Fjärilsvägen, som är en kärleksförklaring till en mor och en berättelse om det svenska klassamhället. Han har även tilldelats priset Guldpennan av Publicistklubben.

Övriga föreläsare under hösten:

• Den 27 oktober föreläser Ulrika Knutson om vägen till kvinnlig rösträtt.

• 1 november pratar Malin Wollin om sin nya roman När jag tänker på henne.

• 8 november föreläser Kent Werne om konspirationsteorier och hur det har blivit ett stort ämne i debatten de senaste åren – inte minst i USA.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.