GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stadsmissionen får 100 000 kronor: ”Vi ser en stor ökning av hjälp”

Kalmar Stadsmission märker att fler är behov av hjälp i och med inflation och ökade elpriser. För att hjälpa dem som har det svårt just nu väljer ICA Maxi Kalmar att sponsra stadsmissionen med 100 000 kronor.
Kalmar • Publicerad 25 januari 2023
Montage.
Montage.Foto: Agnes Aronsson, Kalmar Stadsmission

Pengarna ska gå till dem som söker sig till stadsmissionen för att få hjälp under rådande omständigheter där inflation och ökade elpriser har blivit mångas vardag. Kalmar Stadsmission ser ett ökat behov av hjälp och ska med pengarna bland annat dela ut matkassar och frukostar.

– I en tid med extrem inflation och ökade elkostnader, är det just de som har det sämst som blir hårdast drabbade. Vi ser en stor ökning av hjälp och då gör denna peng en jättestor skillnad, säger Jens Bergzén, insamlings och marknadsansvarig på Kalmar Stadsmission, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har ICA Maxi Kalmar sponsrat stadsmissionen under årliga sommarlägen, där pengar går till mat och boenden. I slutet av 2020 stöttade butiken med 100 000 kronor, då många behövde hjälp i och med pandemin.

– Vi på ICA Maxi Kalmar är stolta och glada att vi får hjälpa till och göra skillnad. Det värmer i hjärtat och vi hoppas att alla de som lever i ekonomisk utsatthet får en bättre start på året med hjälp av dessa pengar, säger Patrick Wiberg från ICA Maxi i Kalmar, i ett pressmeddelande.

– Vi alla får ett tuffare år, då gäller det att alla hjälper till, fortsätter Patrick Wiberg.

Checken överlämnas den 27 januari.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.