GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stadsmissionen fick 100 000 av Ica Maxi: ”Det går inte att beskriva”

Under måndagen överlämnade Patrik Wiberg, VD för ICA Maxi Kalmar, en check på 100 000 kronor till Kalmar Stadsmission. ”Det är så fantastiskt”, säger Susanne Lundström, direktor på Kalmar Stadsmission.
Publicerad 8 november 2021
Patrik Wiberg, VD för ICA Maxi Kalmar och Susanne Lundström, direktor på Kalmar Stadsmission.
Patrik Wiberg, VD för ICA Maxi Kalmar och Susanne Lundström, direktor på Kalmar Stadsmission.Foto: Privat

– Det är så fantastiskt. Det går inte att beskriva hur mycket det här betyder för oss. En sådan här gåva gör det möjligt för oss att göra skillnad och överhuvudtaget bedriva vår verksamhet. Vi möter människor i utsatta livssituationer i vår stad som har behov av stöd eller hjälp. Vi är otroligt tacksamma för det här bidraget, säger Susanne Lundström, direktor på Kalmar Stadsmission.

Pengarna som Stadsmissionen har fått går till deras dagliga arbete med att dela ut matkassar, kläder, julklappar med mera. Utan företag som skänker pengar hade Stadsmissionen inte kunnat ge ut 5038 matkassar, servera 11000 frukostar och sysselsatt 154 personer som hamnat utanför arbetsmarknaden. Varje vecka delar de ut matkasse till mer än 150 hushåll.

– Vi ser att behovet ökar. Det finns barn i de här hemmen och det inger ett sådant lugnt bara att veta att det kommer något i kassen på torsdagen eller fredagen. Det är en fin kasse, men det är matsvinn vi pratar om. Det är sådant som vi har fått från livsmedelsbutikerna som de har gjort sig av med. Familjerna har ingen aning om vad de får i kassen, men den betyder så otroligt mycket för dessa familjer, säger Susanne Lundström.

Kalmar Stadsmission jobbar för att kunna underlätta för de barn i Kalmar som lever under de hårda omständigheter som barnfattigdom innebär. Under höstlovet anordnade Kalmar Stadsmission två aktiviteter som gav ljus i tillvaron för många unga. 30 ungdomar fick spela padel på Vamos Padel, och dessutom gick tre bussar med 150 barn och ungdomar till Astrid Lindgrens värld för en heldag.

– Vi fick möjlighet att skapa en relation och bygga ett förtroende med familjerna. De här höstlovsaktiviteterna var superhäftiga, och nu kommer det en jul. De flesta av oss längtar dit, men när du lever under tuffare omständigheter är det en otrolig oro och press inför julen. Du ska vi få ihop gemenskap, julmat och någon julklapp. Därför är ICA Maxi stormarknad en fantastisk samarbetspartner, som stöttar oss med pengar och hjälper till med exempelvis kassar med julmat, säger Susanne Lundström.

Från ICA Maxi var Patrick Wiberg (håller i checken) och Anders Widén (till höger) och från Kalmar Stadsmission var Susanne Lundström och Jens Bergzén (till vänster) på plats.
Från ICA Maxi var Patrick Wiberg (håller i checken) och Anders Widén (till höger) och från Kalmar Stadsmission var Susanne Lundström och Jens Bergzén (till vänster) på plats.Foto: Privat
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.