”Stagg” ställer om – igen: ”700 elever får lämna skolan”

Stagneliusskolan tar till drastiska åtgärder efter utökade restriktioner i länet. För att dämpa smittspridningen ska nu hundratals elever få studera hemifrån. Vissa klasser får dock stanna kvar i skolbänkarna.
Publicerad 12 november 2020
Foto: Agnes Aronsson

I förra veckan kunde KalmarPosten rapportera att Stagneliusskolan ekonomiprogrammet och samhällsprogrammet i årskurs 3 kommer att få fjärrundervisning varannan vecka – som längst till jullovet. Däremot flaggade skolan för att ställa om i samband med nya restriktioner.

Så blir nu fallet efter att Region Kalmar län på tisdagen införde fler restriktioner. ”Stagg” meddelar nu att samtliga klasser i årskurs 2 och 3, med undantag samhällsprogrammet, får fjärrundervisning. Det innebär att drygt 700 elever får sköta skolarbetet hemifrån – åtminstone fram till och med den 8 december.

Hur har elever och personal tagit emot beslutet om fjärrundervisning?

– Ska jag vara ärlig har vi inte fått jättemånga kommentarer. Det vi har fått är att personal och elever är positiva. De förstår allvaret i situationen och våra är jätteduktiga på att ta ansvar, sade Stagneliusskolans rektor Michael Grenstadius till Kalmarposten i förra veckan.

Utifrån de nya riktlinjerna har skolan beslutat att eleverna i årskurs 1 ska ha undervisning som vanligt på skolan. Eleverna i de andra årskurserna kan komma att kallas till skolan i samband med examinationer och praktiska moment.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.