Annons

Stal kameror och skyllde på kompis – döms

Med hjälp av en kavaj gömde mannen två kameror inne på en elektronikhandel – men ertappades av personal. Nu döms mannen för stöld.
Publicerad 24 september 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

När mannen, som är i 60-årsåldern, kom in in butiken förra våren i Kalmar uppmärksammade en ur personalen mannen eftersom han, enligt denne, betedde sig märkligt. När mannen först kom in in butiken tjöt larmet då han kom in in butiken med en kavaj som fortfarande hade larmknapp på sig.

Personalen följde då mannens vistelse i butiken och kunde se hur han efter en stund plockade på sig två kameror till ett värde av cirka 7 200 kronor och la dem i sin korg, därefter dolde han dem med sin kavaj. När han försökte ta sig ut ur butiken tjöt larmet återigen och personal ska då ha konfronterat mannen som sa att det var hans kompis som lagt i varorna.

Mannen döms till skyddstillsyn.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons