GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ställer in turné efter covid-fall bland musikerna

Publicerad 12 januari 2022
Jonathan Fournel. Pressfoto
Jonathan Fournel. Pressfoto

Camerata Nordicas produktion med pianisten Jonathan Fournel ställs in efter en dags repetition. Beslutet togs efter att fall av covid-19 upptäckts i orkestern, trots att musikerna testats innan de kom till repetitionen.

”Vi beklagar detta djupt men vill inte ta risken att sprida smittan vidare till vår publik eller andra i och runt orkestern”, skriver de i ett pressmeddelande.

De som har bokat biljetter till konserterna 14/1 i Västervik, 15/1 i Oskarshamn och 18/1 i Kalmar får de återbetalade via Nortic.

– Sedan pandemins början har vi vidtagit en mängd åtgärder för att hålla musiker och publik borta från smittan. I nästan 2 år lyckades vi undvika denna situation och trots några jobbiga dagar med testade musiker har vi inte behövt avbryta en produktion förrän nu. Det visar hur svårt det är att skydda sig och det enda ansvarsfulla beslutet är att ställa in hela produktionen då risken för att fler musiker ska smittas med den nya varianten av viruset är för stor. Det är naturligtvis en besvikelse för musikerna och vår solist Jonathan Fournel men vår förhoppning är att kunna återkomma med denna solist och produktion längre fram, säger Zéphyrin Rey-Bellet, orkesterchef och konstnärlig chef för Camerata Nordica i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.