Stark turisthelg i Kalmar väntar – centrala hotell fullbokade

De centrala hotellen i Kalmar är i helgen fyllda till brädden med gäster. Anledningen är att helgen är fylld med evenemang i staden.
Publicerad 18 maj 2023

Fyra stora evenemang kommer att gå av stapeln under Kristi Himmelfärdsveckan i Kalmar. Det handlar om:

World Tennis Tour som startade den 15 maj och avslutas 21 maj. Det är en professionell herrtennistävling med 15 000 dollar i prispotten. Tävlingen spelas på Kalmar Tennisklubb.

Kalmarsund Floorball Cup är en internationell ungdomsturnering i innebandy som spelas i Kalmar och på Öland 18-21 maj. Turneringen har cirka 2 500 deltagare, varav flera internationella.

Nordiska mästerskapen i barbershop kommer till Kalmar 2023.
Nordiska mästerskapen i barbershop kommer till Kalmar 2023.Foto: Eric Ideler

Nordiska Mästerskapen i Barbershopsång samlar omkring 500 barbershopsångare från hela norden den 18-20 maj. Det kommer dessutom att bjudas på ett spontant framträdande på Larmtorget lördagen den 20 maj, cirka klockan 12.10.

Hundfesten är ett fartfyllt hundsportsevenemang som anordnas på Kalmartravet den 20-21 maj. Omkring 800 hundar med snabba tassar från hela landet är anmälda.

Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

– Vi arbetar aktivt med att värva evenemang, möten och konferenser till Kalmar. Framför allt strävar vi efter att stärka utbudet utanför högsäsong, som en del i vårt arbete med att utveckla Kalmar som året runt-destination. Evenemang och möten betyder mycket för den regionala näringen, eftersom deltagarna som kommer hit övernattar på våra boendeanläggningar, äter på restaurang och handlar i våra butiker. Evenemangen är också uppskattade bland invånarna, som gärna sluter upp som publik, säger Marcus Larsson, som är chef för enheten Evenemang och möten på Destination Kalmar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.