Annons

Stöldraid i Vassmolösa - mängder av maskiner och verktyg stulna

I skydd av mörkret stals maskiner, verktyg och annat från tre olika fastigheter i Vassmolösa, natten till måndag.
Publicerad 12 januari 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Emmoth/Mostphotos

– Man kan ju undra hur de har fått med sig allt. Har någon sett en större lastbil eller liknande i området den aktuella tiden så får de gärna kontakta oss, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Bland annat har två motorcyklar, en fyrhjuling, en minilastare och en åkgräsklippare stulits. Vidare rör det sig om en större mängd elverktyg, högtryckstvätt, skottkärra, elvinsch, med mera. Bara minilastaren värderas till 275 000 kronor.

Annons

Stölderna har skett från två fastigheter i Bottorp och en fastighet nordväst om Hagby. Gärningsmännen har brutit sig in i en lada, en maskinhall och flera ekonomibyggnader.

I alla tre fallen upptäcktes stölden först på måndagsmorgonen, som tidigast klockan 05, och ingen ska ha sett något av själva inbrotten.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons