GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stor dansbandsgala anordnas i Kalmar: ”Sveriges största”

Den 3 december kommer Hatstore Arena i Kalmar att fyllas av livemusik, julmat och dansanta gäster. Bland dansbanden hittar vi Vikingarna, Lasse Stefanz och Black Jack.
Publicerad 25 april 2022
Vikingarna.
Vikingarna.Foto: Pressbild/Jenni Ahlbäck

Turnéledare och konferancier Thomas Deutgen är peppad inför galan och tror på succé.

– Jag tror detta blir en höjdarafton och hoppas att så många som möjligt kommer. Det är bara att putsa dansskorna! Då ingen annan i landet riktigt gjort det här förut så skulle jag vilja säga att det är Sveriges största dansbandsgala.

Galan kommer hållas i ishallen och ett stort dansgolv planeras att läggas över isen. Då galan sker i juletid kommer det även anordnas julbord för de som är sugna.

– En tredjedel av hallen är mat, en tredjedel scen och en tredjedel dansgolv. Sen kan man också sitta på läktarna om man bara vill titta på, säger Pär Aldestam, projektledare från Destination Kalmar.

Turnéledare Thomas Deutgen och Pär Aldestam från Destination Kalmar inne i ishallen där evenemanget ska hållas.
Turnéledare Thomas Deutgen och Pär Aldestam från Destination Kalmar inne i ishallen där evenemanget ska hållas.Foto: Hedda Ottestam

Efter ett par års pandemi är arrangörerna mer taggade än någonsin för att få dansa loss igen.

– Det känns fantastiskt att kunna göra det här som man tänker att det ska vara, att det är okej att ta i varandra och dansa igen, säger Thomas Deutgen.

– Dandbandsgalan skiljer sig nog helt från det andra vi planerat in hittills. Det blir en bra start för ishallen, säger Pär Aldestam.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.