unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Stor efterfrågan på Influensavaccin – börjar ta slut

Drygt 28 000 personer i Kalmar län har vaccinerat sig mot säsongsinfluensan och nu börjar vaccinet ta slut på den del hälsocentraler.
Foto: Mostphotos

Vaccinationerna startade den 3 november och sedan dess har trycket på vaccinet varit hårt bland personer över 65 år och i olika riskgrupper. Det har inneburit att flera hälsocentraler börjar få slut på vaccin. Totalt finns det drygt 1 900 doser kvar ute på hälsocentralerna i länet.

Utifrån den nationella prioriteringsordningen där riskgrupperna i första hand ska få influensavaccination pausas därför tillfälligt vaccinationen av vård- och omsorgspersonal inom Region Kalmar län.

– Det är glädjande att så många har insett betydelsen av att ta influensavaccinet. För att säkra att alla i riskgrupp som mest behöver influensavaccin får sin spruta så får vård- och omsorgspersonal stå tillbaka i det här läget, säger Mathias Landerdahl, läkemedelschef, i ett pressmeddelande.

Nu uppmanar Region Kalmar att personer som tillhör riskgrupp eller är 65 år och äldre att boka in sin tid för vaccination mot säsongsinfluensan om man inte redan har gjort det. I början av december kommer det att levereras ytterligare 1 500 doser till Kalmar län.

När man har säkrat upp att alla ur riskgrupperna har fått chansen att vaccinera sig kommer först och främst personal inom vård- och omsorg att erbjudas vacciner. Sist ut att vaccineras är allmänheten, som kommer att erbjudas vaccination utfrån tillgång.

Förra säsongen var det drygt 37 000 personer i länet som vaccinerade sig fram till den 1 mars.