Stor hundfest till travet: ”Kan bli över 1000 hundar”

Det vankas hundfest på travet i Kalmar när lokala bruksklubbar ihop med flera arrangörer bjuder in till träff i vår.
– Alla som älskar hundar och hundar är välkomna, säger Ida Qvarnström, en av arrangörerna.
Kalmar • Publicerad 6 mars 2023
Ida Qvarnström.
Ida Qvarnström.Foto: Amanda Lundén

Travhästarna byts ut mot hundar av olika sorter och former när Kalmartravet öppnar upp för ”Hundfest” den 20 och 21 maj.

– Det känns jätteroligt, vi är snart inne på mer detaljplanering så det ska bli spännande att se hur många anmälningar det blir, säger Ida Qvarnström, som är en av projektledarna för festen.

Under de två dagarna på travet kommer det arrangeras tävlingar, hållas föreläsningar och så får de hundar som inte är vana vid tävlingar, eller lydnad för den delen, testa på olika aktiviteter.

– Vi kommer hålla i fyra tävlingsgrenar, bland annat agility och rallylydnad, och ha omkring 1200 starter. Men även hundar som inte tävlar eller ställs ut är välkomna. Vi vill inspirera och vårt långsiktiga mål är att fler ska aktivera sig med sin hund. Därför kan man under dagarna vi har prova på lite olika aktivitetsövningar bland annat, säger Ida.

Under festen väntas hundratals hundar att tävla i agility. Arkivbild.
Under festen väntas hundratals hundar att tävla i agility. Arkivbild.Foto: Mostphotos

Det är sammanlagt åtta stycken bruksklubbar i Småland som hjälps åt att arrangera träffen ihop med Destination Kalmar, Kalmartravet och Studiefrämjandet Småland. Och det lär bli mycket att hålla koll på – närmre 1000 hundar väntas anmäla sig till tävlingarna.

– Vi räknar med 800 anmälningar men det kan bli över 1000 hundar som samlas.

– Alla som älskar hundar och förstås hundar är välkomna. Men man måste kunna visa upp vaccinationsintyg för hunden.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.