GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stor ökning av gonorré i Region Kalmar

Under 2022 ökade antal inrapporterade fall av gonorré i landet jämfört med året innan. Antal fall ökade även kraftigt i Region Kalmar.
Publicerad 23 januari 2023
Foto: Mostphotos

Gonorré är en sexuellt överförd infektion och utan behandling kan man drabbas av följdsjukdomar och komplikationer.

Enligt Folkhälsomyndighetens preliminära siffror över rapporterade fall av gonorré hade Region Kalmar 20 fall under år 2022, jämfört med 9 under året innan.

Ökningen av gonorréfall syns på många håll i hela landet. Tittar man på den totala siffran för hela landet rapporterades det in 3365 fall under 2022. Siffran för 2021 låg på 2693.

Gonorré ingår i smittskyddslagen, vilket innebär att man måste testa sig om man tror att man har gonorré.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.