Annons

EXTRA: Stor polisinsats i Norrliden – man gripen med skarpt vapen

Sent på tisdagskvällen larmas polisen till Norrliden efter att en misstänkt person setts till i området. En man i 20-årsåldern kunde gripas och senare anhållas misstänkt för förberedelse till mord och grovt vapenbrott.
Publicerad 11 januari 2023
Montage.
Montage.Foto: Mostphotos

Det var vid 23-tiden som polisen kallades till Norrliden efter att inringare larmat om en mystisk person som synts till i området.

När polisen kom till platsen och lokaliserade mannen försökte han att fly undan.

Annons

– Men polisen sprang efter honom och lyckades gripa honom. I anslutning till honom anträffades ett skarpt handeldvapen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Efter att polisen lyckats gripa mannen, som är i 20-årsåldern, framkom det fler uppgifter som gjorde att mannen misstänks för förberedelse till mord. Men vad för typ av uppgifter det skulle röra sig om vill polisen inte kommentera i nuläget.

– Det är där vi är just nu och kommer inte att kommentera ytterligare, säger Loeffel.

Mannen kunde senare anhållas på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till mord. Var mannen är hemmahörande någonstans vill polisen inte kommentera.

Kan händelsen kopplas till pågående konflikter i Kalmar?

– Självklart undersöker vi om det finns koppling, säger Loeffel.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons